Historie

In 2009 besloten mijn vriendin en ik onze eerste hond aan te schaffen. Onze zoektocht naar een geschikte gezinshond met toch de nodige pit bracht ons bij golden retriever kennel ‘Flying Kangaroo‘, uit Schoten. We waren beiden op slag verliefd op het zachte karakter, de gehoorzaamheid en het uiterlijk van de honden en besloten een pup aan te schaffen. Op 11/8/2009 werd onze eerste golden ‘Flying Kangaroo Ighor‘, een reu, geboren.

Vermits we beiden een gehoorzame hond wensten, besloten we om met Ighor naar de hondenschool te gaan. Van nature zijn golden retrievers apporteerhonden, gebruikt voor de jacht, hierdoor kozen we voor jachthondenschool ‘De Gouden Jachthoorn’ te Zichem en private lessen bij de fokkers van Ighor. De microbe van trainen en werken met honden sloeg vrij snel toe waardoor ik op avondschool (Syntra) de cursus ‘Hondeninstructeur’ en ‘Hondenfokker’ aanvatte. Ighor deed het intussen erg goed op de trainingen, maar al snel had ik door dat het niet enkel een leerschool was voor mijn hond, maar in de eerste plaats voor mezelf. Ik zocht dan ook naar meerdere trainingsmethodes, -plaatsen en instructeurs die me de kneepjes van het voorjagen bijbrachten (en nog steeds brengen).


Ook mijn vriendin wou kunnen werken met een hond, waardoor we de op zoek gingen naar een 2e pup. Gezien de lovende kritieken en goede prestaties van Ighor (en uiteraard zijn geweldige karakter) kozen we een volledig andere stamboom dan Ighor om in de toekomst de combinatie van beiden te maken. De zoektocht naar de 2e pup bracht ons in Geldern (Duitsland) bij kennel ‘Gundog’s Choice‘. Op 22/9/2010 werd onze 2e golden ‘Gundog’s Choice Chess‘, een teef, geboren.


De combinatie van onze beide honden, Ighor en Chess, bezorgde ons op 20/07/2014 een eerste eigen nestje met 3 pups: 2 teefjes en 1 reu. Uit dit nestje hielden we (uiteraard) zelf een pupje bij… ‘Copperlake Ninja’


Cursus hondeninstructeur
Cursus hondenfokker